Innovatieve teelten

Ben je op zoek naar rendabele alternatieven voor akkerbouwgewassen in je teeltrotatie? In de innovatietuin testen we nieuwe oliehoudende en vezelgewassen met potentieel voor jouw bedrijf. Naast teelttechniek peilen we ook de afzetmarkt.

Zo is er vraag naar lokale mosterd. We bekijken welke mosterdrassen geschikt zijn om te verwerken in mosterd.

Ook deder lijkt een teelt met heel wat potentieel. We bekijken zowel reinteelt als mengteelt. Concreet kijken we naar de combinatie van deder met brouwgerst.

In tegenstelling tot vezelvlas is olievlas zo goed als niet te vinden in onze contreien. Toch zijn er ook voor lijnzaadolie veel toepassingen.

  • De voorbije jaren onderzochten we verschillende oliehoudende gewassen in de innovatietuin. De samenstelling en toepassingen van de zaadolie werden onderzocht door ILVO (Food Pilot) en Karel de Grote Hogeschool. Het gaat om deder, crambe, Ethiopische mosterd, karwij, koriander, dille, cuphea, saffloer, teunisbloem, olievlas, oliepompoen.

 

Kom in juni naar onze openvelddag en maak kennis met een aantal innovatieve teelten. Houd onze activiteitenpagina in het oog of abonneer je op de nieuwsbrief, zo mis je de uitnodiging niet.

 

Lees hier de meest recente proefresultaten:

 

Je vindt meer gedetailleerde informatie in deze publicaties:

 

 

IPM & Gewasbescherming

Heb je een vraag? Contacteer me!

Sorry, No posts.