Granen

Op een kwart van de akkers in Vlaams-Brabant worden granen geteeld, voornamelijk tarwe en gerst. Daarom dragen we ons steentje bij aan het vergelijkend rassenonderzoek. Welke tarwe- en gerstrassen behalen hoge opbrengsten, en dat over meerdere jaren heen? Is het ene ras beter bestand tegen ziekten dan het andere?

Waarnemingen van ziekten, en ook van bladluizen, gebeuren zowel in de rassenproeven als op graanpercelen van landbouwers. Alle vergaarde informatie wordt samengelegd met de resultaten van de graanproeven op de andere locaties in Vlaanderen.

 

Het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG) bundelt de info op www.lcg.be. LCG verspreidt de kennis ook via vakpersartikels en voor- en najaarsvergaderingen die ieder jaar bijgewoond worden door honderden graantelers. Op de graanavonden kom je meer te weten over de resultaten van het afgelopen teeltseizoen.

Houd onze activiteitenpagina in het oog of abonneer je op de nieuwsbrief, zo mis je de uitnodiging niet en blijf je op de hoogte van ons onderzoek.

 

 

Lees hier de meest recente proefresultaten:

IPM & Gewasbescherming

Heb je een vraag? Contacteer me!

Onderzoeker Akkerbouw & Innovatieve teelten

016 21 37 66