Witloofmineervlieg en wollige slawortelluis

Het waarnemings- en waarschuwingssysteem voor de witloofmineervlieg en de slawortelluis bezorgt je de meest up-to-date info.

Tijdens het teeltseizoen sturen Praktijkpunt Landbouw en Inagro wekelijks een waarschuwingsbericht uit op basis van de waarnemingen op 20 percelen verspreid over Vlaanderen.

Ben je als teler niet aangesloten bij de veilingcoöperaties? Schrijf je dan in bij het Praktijkpunt Landbouw en blijf op de hoogte van de tellingen.

We zoeken nieuwe methodes om sneller en nauwkeuriger advies te kunnen geven.

    • We werken aan een semi-automatische screening van vangplaten. In de toekomst zou je dit als teler zelf kunnen doen: vangplaten op het perceel plaatsen, na een week een foto nemen van de platen en deze doorsturen. Dit maakt het mogelijk om een perceelsgericht advies te krijgen.
    • We werken aan een betaalbare automatische sensor die op je perceel het aantal witloofmineervliegen monitort. Zo zou je real time informatie over de plaagdruk op je eigen perceel kunnen krijgen.

 

Houd de activiteitenpagina in het oog of abonneer je op onze nieuwsbrief, zo mis je geen enkel infomoment en blijf je op de hoogte van ons onderzoek.

 

Lees hier de meest recente proefresultaten:

IPM & Gewasbescherming

Heb je een vraag? Contacteer me!

Onderzoeker Witloof - Gewasbescherming

016 21 27 63