Water in de forcerie

Hoe kan je je drainwater maximaal hergebruiken en zo circulair forceren? Waterzuiveringstechologieën kunnen zorgen voor nog zuiverder water en nog veiliger hergebruik tussen verschillende forceercycli.

De witloofsector is één van de pioniers in de hydroteelt. Hergebruik van de voedingsoplossing is al ingeburgerd in de sector, maar we streven naar verbetermogelijkheden.

 

Je vindt de gedetailleerde onderzoeksgegevens in onderstaande verslagen.

IPM & Gewasbescherming

 

IPM & Gewasbescherming

 

(Geen) Water op het veld

De opkomst is een cruciale fase in de witloofteelt. Als er geen neerslag valt na het zaaien, kiemt het witloof niet. Bij onvoldoende neerslag zorgt een te lage standdichtheid zorgt een slechte wortelopbrengst en -kwaliteit. Druppelirrigatie kan hiervoor een oplossing zijn. Zo is er een meer gelijkmatige opkomst en kunnen we herzaai vermijden. Geeft irrigatie later in het seizoen ook een meerwaarde of niet?

Je vindt de gedetailleerde onderzoeksgegevens in onderstaande verslagen.

 

Houd de activiteitenpagina in het oog of abonneer je op onze nieuwsbrief, zo mis je geen enkel infomoment en blijf je op de hoogte van ons onderzoek.

Heb je een vraag? Contacteer me!

Sorry, No posts.

Datagedreven druppelirrigatie

Het watergebruik in de landbouw staat steeds meer onder druk. Met dit project verhogen we de waterefficiëntie door:

    • In te zetten op druppelirrigatie.
    • Slimme sensoren te koppelen aan een bodemwaterbalansmodel om de installatie optimaal aan te sturen.

Ben je als landbouwer geïnteresseerd om druppelirrigatie en/of het datagedreven adviesplatform aan de hand van bodemsensoren uit te testen op jouw perceel?
Contacteer Evi Matthyssen.

IPM & Gewasbescherming

Heb je een vraag? Contacteer me!

Sorry, No posts.