Herbekijk de Rassenavond witloof 2022

Kon je er niet bij zijn? Of herbekijk je graag een van de presentaties? Hieronder vind je alle presentaties van de Rassenavond witloof van 16 februari 2022.

 

  • Tom Dehaene, voorzitter van het Praktijkpunt Landbouw en gedeputeerde voor Landbouw van de provincie Vlaams-Brabant, heet je welkom op de jaarlijkse rassenavond witloof.

 

  • Yannah Cornelis stelt de resultaten van het rassenonderzoek voor. Er werden 2 nieuwe winterrassen voor de eerste keer getest met goede resultaten. In totaal zaten er 11 rassen in de internationale rassenproef, ook de resultaten vroege forcerie grondwitloof (7 rassen) zijn opgenomen.

 

  • Rana Yurduseven geeft een demo van de EVA-app (Eindelijk Vereenvoudigde Administratie), die de bedrijfsvoering en administratie voor witlooftelers vereenvoudigt.

 

  • Kom je in aanmerking voor subsidies voor niet-productieve investeringen? Rutger Tallieu licht toe dat investeringen rond de thema’s biodiversiteit, water, erosie en landschap 50%-75%-100% VLIF-steun kunnen krijgen. Hieronder valt bijvoorbeeld de aanleg van een houtkant of bomenrij, maar ook materiaal voor mechanische onkruidbeheersing. De concrete info vind je op https://lv.vlaanderen.be/nl/subsidies/vlif-steun/niet-productieve-investeringssteun.

 

  • Welke gewasbeschermingsmiddelen zijn weggevallen en welk onderzoek doen we hier rond? Klaartje Bunkens presenteert de resultaten van de insecticideproeven en herbicideproeven. Ze geeft ook een update over de automatische monitoring die precisiebespuitingen mogelijk maakt tegen de witloofmineervlieg.

 

  • Kathelijne Ferket geeft een update over de mogelijkheden voor bodemontsmetting. Zijn pellets op basis van Ethiopische mosterd een oplossing? En kunnen biocontroleorganismen de weerbaarheid van een gestoomde bodem versterken?

Contactpersoon: Klaar Elsen
Gekoppeld project: Internationale rassenproef

Deze berichten vind je misschien ook interessant