Ben je notenteler of -verwerker en wil je meewerken aan het vergroten van de vraag naar lokale noten?
Noten en notenproducten hebben een belangrijke plaats in de voedseldriehoek. Nochtans is de productie in Vlaanderen eerder klein. Het project ‘Nood aan noot’, dat deze maand startte, wil het potentieel van notenteelt en verwerking bekijken in het kader van duurzame en lokale eiwitrijke voedselproductie.
We verzamelen informatie over de teelt van walnoten en hazelnoten om de knelpunten en ook de opportuniteiten voor de Vlaamse notenteelt in kaart te brengen. Data wordt verkregen door onder andere een marktstudie en variëteitenonderzoek. Hierbij worden ook de visies van zowel notentelers en -verwerkers opgevraagd net als die van consumenten en beleidsactoren.
Heb je vragen hierover over dit project, of mogen we je contacteren als notenteler of -verwerker om de huidige notenproductie en -verwerking te inventariseren? Stuur een mailtje naar rutger.tallieu@vlaamsbrabant.be.