Op weg naar een duurzame samenwerking voor innovatieve teelten via diverse catering-settings
Hoofddoel van het project is het opschalen van lokale innovatieve teelten door ze breder bekend te maken bij de consument, via cateraars, klein en groot.
Menu’s met lokaal geteelde ingrediënten die belanden op vele borden, laten een breed publiek kennis maken met nieuwe smaken. Het verhaal achter deze gezonde en duurzame voeding dienen ze mee op. Mensen smaken de transparantie over de herkomst van hun voeding en ervaren hoe ze meteen ook een bijdrage leveren aan de klimaattransitie.
Diverse cateraars die aan de slag gaan met nieuwe teelten, doen de vraag toenemen en creëren meer afzetzekerheid voor de telers. De directe samenwerking tussen telers en verwerkers leert ze elkaars noden en wensen kennen. De productie van grotere volumes stelt zo niet enkel de bestaande kinderziektes van innovatieve teelten op scherp, maar schept ook de financiële ruimte om te investeren in oplossingen.
Dankzij deze samenwerkingen groeien de veerkracht en duurzaamheid van zowel de landbouw als ons voedingssysteem.