Goedkopere energie dankzij pocketvergisting

Als witloofteler weet je dat je energiefactuur hoog kan oplopen. Daarom investeerden velen de voorbije jaren in hernieuwbare energie. Omdat de energiekosten  een aanzienlijk deel blijven uitmaken van de totale productiekosten, blijft er ruimte voor optimalisatie.

Op witloofbedrijven zijn er heel wat reststromen aanwezig, daardoor lijkt vergisting een interessante oplossing voor een hoge energiefactuur én extra valorisatiepiste voor (onbenutte) reststromen. In de Operationele Groep ChicoryRePowered willen we de haalbaarheid van pocketvergisting op witloofbedrijven onderzoeken.

 

Een belangrijk aspect van deze Operationele Groep is een sterke interactie met jou als teler en het halen van praktijkgerichte resultaten . Dit doen we op verschillende manieren om de kennis rond vergisting te verhogen.

 

Kenniscoöperaties zorgen voor interactie

We nodigen je twee keer per jaar uit op een interactief moment met andere telers om ervaringen, kennis en tips uit te wisselen. Dit geeft je de kans om op de hoogte te blijven van de projectresultaten, in contact te komen met gelijkgestemde telers, input te geven vanuit jouw eigen praktijkervaring en zelf gerichte vragen te stellen. Indien je interesse hebt om deel te nemen aan deze gratis bijeenkomsten, kan je je onderaan deze pagina inschrijven.

 

Technische ondersteuning via vergistingstesten

De rendabiliteit van pocketvergisting hangt o.a. af van het biogaspotentieel van de reststromen. Via verschillende vergistingstesten gaan we de praktische haalbaarheid en het meest optimale scenario na. Bovendien voorzien we een demonstratie op pilootschaal om de praktijksituatie zo goed mogelijk na te bootsen.

 

Haalbaarheidsstudies

Alles staat of valt natuurlijk met het economisch plaatje. Dankzij een rendabiliteitsttool kan je zelf een inschatting maken van de haalbaarheid van de investering in pocketvergisting. Je kan ook op ons rekenen voor gratis individuele begeleiding. Samen overlopen we in detail de mogelijkheden om pocketvergisting op je bedrijf toe te passen.

 

Communicatie

Doorheen de looptijd van deze Operationele Groep informeren we je regelmatig over tussentijdse resultaten. Bovendien organiseren we op een later tijdstip een demodag met een praktijkbezoek aan een pocketvergistingsinstallatie.

 

Heb je interesse in de kenniscoöperaties van de Operationele Groep ChicoryRePowered? Laat het ons via dit formulier weten. We contacteren jou binnen enkele weken om het eerste overlegmoment in te plannen. Dit is volledig gratis en biedt jou de kans om na te gaan of vergisting van witloofreststromen op jouw bedrijf interessant kan zijn.

Categorieën: Energiebesparing, Witloof
Contactpersoon: Jelina Terrijn
Gekoppeld project: ChicoryRepowered

Deze berichten vind je misschien ook interessant